Неприятна новина от лагера на националния ансамбъл по художествена гимнастика разочарова цяла България. Златните момичета няма да могат да атакуват титлата на предстоящото световно първенство, което ще се проведе в периода 27-31 октомври в японския град Китакюшу.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн

Олимпийските шампионки от Токио 2020 пропускат шампионата заради контузия на Лаура Траатс, обявиха от Българската федерация по художествена гимнастика. Световният шампионат трябваше да е последното състезание в кариерата на момичетата от настоящия състав на ансамбъла. Те бяха обявили това след спечеленото златно олимпийско отличие преди два месеца.

„Нашите момичета заминаха изключително добре подготвени и с огромно желание да спечелят последното си състезание като отбор. Вчера ансамбълът ни е провел две тренировки и след втората Лаура Траатс получава много силна и остра болка. Веднага е проведена консултация с лекаря на отбора д-р Добрев, който е преценил, че травмата на Лаура е сериозна и участието на отбора е невъзможно. Всички момичета съжаляват ужасно, щабът също, но здравето е над всичко и това е единственото правилно решение в този момент“, обявиха от БФХГ.