Международната агенция за допинг тестове обяви, че има над 80 нарушения на антидопинговите правила след повторно изследване на проби от спортисти, участвали на Игрите в Лондон през 2012 година.

Според агенцията някои случаи ще доведат до преразпределение на олимпийските медали от тогава. Такъв случай имаше през 2018 година, когато представителката ни по вдигане на тежести в категория до 63 килограма Милка Манева получи сребърен медал. Иначе тя бе завършила на пето място, но впоследствие 3 състезателки пред нея бяха уличени за злоупотреба със забранени вещества и така българката стана сребърна медалистка от Лондон 2012.

"Международната агенция за допинг тестове завърши програмата си за повторен анализ на проби от Олимпийските игри в Лондон. Бяха анализирани повече от две трети от всички проби от урина, събрани по време на Игрите, и бяха разкрити повече от 80 нарушения на антидопинговите правила, които биха позволили на Международния олимпийски комитет (МОК) да преразпредели медалите", съобщават от организацията.