Бившият председател на БФ Джудо Иван Михалев е оставил над 120 хиляди лева неплатени сметки и е прибрал още 61 хиляди евро, от които 10 хиляди като личен заем от бюджета на федерацията и останалите 51 хиляди евро като „трезор“ на отговорно пазене. Разкритието направиха наследникът му доц. Румен Стоилов и вицепрезидентът Даме Стойков. 

Това е установила проверката на контролните държавни органи. На заседанието на Управителния съвет вчера е взето решение федерацията да си поиска присвоените пари от бюджета с държавни средства, като внесе в съда граждански и наказателен иск. В понеделник ще се състои общо събрание на клубовете, на което ще се гласува дали злоупотребилият Михалев да бъде или не освободен от отговорност за своите деяния.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Сумата не е малка - 120 хиляди лева. Михалев е взел 51 хиляди евро от бюджета на федерацията на "отговорно пазене" при себе си. Не знам каква е тази формулировка, не съм юрист, не съм прокурор. Пред Икономическа полиция е използвал израза "отговорно пазене"...", каза Стоилов при гостуването в Пресклуб "България".

Въпреки финансовото бреме, което новото ръководство наследи, Румен Стоилов и Даме Стойков са категорични, че Ивайло Иванов заслужава премия за златния медал на Гран при турнира Хага. Състезателят ще бъде награден с 3000 лева след единодушно одобрение от Управителния съвет. 

Стоилов каза, че е гледал три от срещите (общо 6) и  е изумен от начина, по който Иво победи. „Просто нямам думи. Това може да го направи само завършен състезател", впечатлен е Стоилов. 

"Той го направи по феноменален начин. Обърна две срещи, на финала и третата. Виждах го и бях убеден, че ще победи“, каза треньорът Атанас Герчев.


Снимки: LAP.BG