Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Абсолютната европейска шампионка по художествена гимнастика от Будапеща 2024 Стилияна Николова ще участва на турнири в Кайро (Египет) и Клуж-Напока (Румъния) преди Олимпийските игри в Париж. Това съобщи на пресконференция треньорката й Валентина Иванова.

Стили получи наградата за Спортист №1 на месец май на Пресклуб "България". Грацията, която триумфира с титлата в многобоя на 40-ото издание на шампионата на Стария континент в унгарската столица Будапеща, добави и сребро на обръч към колекцията си от отличия. Тя завърши четвърта на лента и пета на топка. Николова получи 16 гласа от спортните редакции. Тя печели отличието за втори път след септември 2022 година.

На второ място в 6 гласа е Радослав Росенов (бокс), а на трето с 2 гласа Йордан Александров (спортна гимнастика).

"Благодаря много за наградата и за това, че за пореден път показвате вашето отношение и уважение към нашия спорт, а и към целия български спорт като цяло", каза Николова.

"Решихме да участваме на международен турнир в Кайро в края на юни и на Световната Чалъндж купа в Клуж-Напока от 12 до 14 юли", обясни треньорката й Валентина Иванова.

Шампионката на Стария континент ще има четири нови трика за Игрите във френската столица.

"Емоцията след европейското първенство отшумя и вече съм фокусирана върху тренировките и олимпийските игри. Мисленето ми е по-различно от преди две години и със сигурност съм израснала в това отношение", заяви грацията.

"Напрежение ще има, няма как, защото Олимпиадата е най-голямото състезание, в което всеки спортист мечтае да участва. Подготовката върви по план, в момента напрежение не усещаме. Работим над сигурността на съчетанията и над нейната увереност. Вярвам, че трябва да си свършим работата в Париж и всичко ще бъде наред", каза още Валентина Иванова и добави, че в съчетанията на Николова има съвсем малки промени, които са свързани със сигурността на изпълнение.

Стилияна добави, че за нея всяко участие пред публика е важно.

"Няма състезание без напрежение, има винаги тръпка и притеснение дали ще покажеш какво можеш. Всеки един турнир е важен. Най-голямото нещо за успех е трудът, който полагаш и екипът, с който работиш”, сподели Николова.