ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Българката Ралица Генчева стана шампионка на Норвегия по стрелба с лък. "Спечелих титлата в дисциплина - жени рекърв. Конкуренцията беше сериозна. Преборих се за титлата срещу националка на Норвегия", разказва пред bTV Генчева.

Това е първата й титла индивидуално в Норвегия. Има отборен трофей от последното държавно първенство там. Както и две сребърни индивидуални отличия от други норвежки шампионати. Във витрината й греят близо 60 титли, извоювани в България и Норвегия. В Скандинавия я отвежда именно стрелбата с лък. Кандидатства за място в норвежки клуб.

"Приеха ме и съм тук вече седма година. Захванах се със стрелбата с лък, благодарение на учителката ми по физическо възпитание във Велико Търново. Тя е треньорка и ме запали. Извика ме един ден да се пробвам. Много ми хареса и така до днес", споделя бившата националка на България, която е тренирала и баскетбол. 

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+) 

Участвала е на младежката Олимпиада в Нанджин (Китай) през 2014 г., но целта й е да стреля на голяма Олимпиада.

Генчева няма все още норвежко гражданство, защото трябва да е живяла 8 години в страната, за да получи легални документи. Семейството й също се мести с нея, когато тя решава да стреля за клуба Сандефьорд. 

Има две сестри - хандбалистки. Едната - Полина играе за Ларвик (Норвегия), а другата - Ива вече се е съсредоточила върху обучението и работата.

"Спортът в Норвегия е на много високо ниво. Условията са чудесни. Имаме зала, която ни дава възможност да стреляме на 70 метра за закрито. Това означава, че можем да тренираме през целия олимпийски цикъл и когато температурите са много ниски. На последното първенство участваха около 400 стрелци във всички дисциплини. На масовостта много се държи.

Животът в Норвегия е добре устроен. Стандартът е много висок. Живея в града, в който се проведе и държавния шампионат - Сандефьорд, е на около 100 км южно от Осло. В същото време и работя - управител съм на два ресторанта, едно кафе и паркинг места за яхти. Завърших висшето си образование (бакалавър) в Норвегия - "Управление на хотели и ресторанти".

Всекидневно се срещам с гости, собственици, служители, доставчици. Отговарям на много имейли, говоря по телефона, счетоводство, конфликти между служители, смяна на менюта... Дните са ми дълги и разнообразни. Но аз мечтах да дойда тук и да постигна това, което имам днес", потопява ни в нейния свят Ралица Генчева.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК