Много фенове на българската художествена гимнастика изпратиха националния отбор на продукцията "На добър час!" преди отпътуването на българския отбор за световното първенство в Япония. В залата по художествена гимнастика на стадион "Раковски" своите две изпълнения представи националния ансамбъл за жени, както и индивидуалистките Силвия Митева и Моника Минчева.

В Япония България ще бъде в следния състав: индивидуално жени: Силвия Митева, Моника Минчева и Филипа Сидерова и ансамбъл жени: Владислава Танчева, Галина Танчева, Елеонора Кежова, Кристина Рангелова, Михаела Маевска и Стела Султанова. Ансамбълът представи и новите си екипи, с които ще играе в Япония. В залата бе и Евгени Димитров-Маестрото, който е направил музиката за съчетанието на ансамбъла с три ленти и две въжета.

Приветствие бе прочетено от министъра на физическото възпитание и спорта доц. Свилен Нейков. Президентът на БФХГ Мария Гигова също направи приветствие.

"От това, което видях съм доволна и се надявам, че момичетата ще запазят дух и мобилизация до края. Да имат шанс и Господ да им помага да си ги изиграят без грешка, защото напрежението на едно голямо състезание винаги може да окаже лоша шега дори на най-добрите, а те в момента са едни от най-добрите.
Очаквам обективно съдийство на световното първенство, защото ще има двоен контрол - от контролното жури и от реферанс жури (независимо).

Съдиите също ще бъдат под сериозно напрежение, защото ще има сериозен контрол и не само от тези две журита, но и от президента на Международната федерация, който през лупа ще следи работата на съдиите. Аз се надявам, че при едно добро представяне на момичетата, без груби грешки те ще могат да получат своите добри места в класирането", заяви президентът на БФХГ Мария Гигова./БЛИЦ