Шансовете ми за класиране на олимпиадата са много малки, няма какво да се заблуждаваме. Това заяви специално за БТА двукратният европейски вицешампион по бокс в категория до 91 килограма Тервел Пулев. Днес той беше в Ловеч по покана на центъра за доброволци и се срещна със свои почитатели.

Малката Кобра дори участва в работилница за мартеници и сам изработи една. Феновете му пък от своя страна му подариха боксови ръкавици и круша, след като останаха много доволни от срещата с известния български боксьор.

Центърът за доброволци към местната библиотека по традиция всеки месец кани една известна личност в Ловеч и през февруари това бе боксьор номер 1 на България за миналата година Тервел Пулев.

"На турнира "Странджа" се видя, че ми липсва увереност и може би по-добра физическа подготовка", каза Тервел Пулев.

"Не се притеснявам от предстоящата олимпийска квалификация (б.а. - през април в Турция), но не трябва да тръгваме с големи очаквания. Турнирът "Странджа" беше удобен момент да се преценят нещата в реална обстановка и се видя, че имаме слабости. Не искам да се повтаря ситуацията от преди световното първенство в Баку, когато ръководители, треньори и дори журналисти говореха, че едва ли не отиваме там и ги избиваме всички. Реално самите ни възможности не са чак толкова големи", коментира още боксьорът.

Тервел Пулев обаче в никакъв слчай не се е отказал да се бори за място на Олимпиадата в Лондон през лятото и беше категоричен, че ще даде всичко от себе си за нужната квота. На олимпийската квалификация през април в Турция има само една олимпийска квота в категория до 91 килограма, което означава, че той трябва да стане победител в турнира.