Председателят на Българския стрелкови съюз (БСС) и все още активна състезателка по стрелба Мария Гроздева беше щастлива от постигнатия успех на европейското първенство в Арнем (Хол). Същевременно двукратната олимпийска шампионка използва момента да се оплаче от трагичното състояние на спортната база у нас, въпреки която българският отбор успя да спечели два медала в Холандия - златен на Антон Ризов на 10 м с пушка и сребърен на Антоанета Бонева на 10 м с пистолет.

"Много сме доволни. Това е много голям успех за нас. За първи път печелим титла на пушка при мъжете, Антоанета Бонева също показа класа. Щастливи сме. Ние тренираме заедно, правим тренировки заедно, аз съм състезател все пак. Това е успех за нашия съюз и за нас. Всеки един медал е ценен", коментира Гроздева,цитирана от в. "Сега".

Шефът на БСС разкри и някои тъжни подробности около подготовката на националите: "Проблемът с мишените е много голям. Никой не знае какво се случва. Ние не можем да направим адекватна подготовка, защото стрелбището е едно празно поле. Няма и хартиени мишени. Трябва да приспособяваме някакви уреди, за да слагаме стойките за мишени. Изобщо сме много далеч".