Марк Селби демонстрира отлична форма в най-важния момент от сезона – в месеца на Световното първенство по снукър, и за първи път в кариерата си спечели Откритото първенство на Китай. Световният шампионат в шефилдския театър „Крусибъл“ започва на 18 април и Селби доказа статута си на фаворит за втора поредна титла. Английският майстор на щеката победи категорично с 10:2 фрейма сънародника си и абсолютно сензационен финалист в Китай Гари Уилсън. За бившия таксиметров шофьор това беше първо участие на финал за ранкинг титла.

Благодарение на успеха Селби си осигури и шампионския чек за 85 000 паунда. За Веселяка от Лестър пък това бе трети финал в Пекин след неуспешните такива през 2011 и 2013-а, загубени съответно срещу Джъд Тръмп с 8:10 и срещу Нийл Робъртсън с 6:10 части.

31-годишният Селби вече може да се похвали с две купи от ранкинг издания през сезона, след като през февруари триумфира и на "Мастърс"-а в Германия. Така той е единственият състезател, който в рамките на тази кампания успява да спечели две надпревари от най-високата категория в професионалния снукър тур.