Мая Иванова, втората българска състезателка на продължаващото в норвежкия град Фьорде европейско първенство по вдигане на тежести, завърши на десето място в категория до 53 килограма.

Българката заложи на сигурността и направи само по един успешен опит - на 75 кг в изхвърлянето и на 96 кг в изтласкването, като после не съумя да увеличи резултатите си след безуспешни опити съответно на 78 и на 100 килограма. Иванова събра двубой 171 кг, което й отреди 10-то място в крайното класиране, а на същата позиция вчера се нареди и Надежда Мей. С 210 кг шампионка днес в категория 53 кг стана родената в Молдова и състезаваща се сега за Румъния Кристина Йову, която изпревари с цели 8 кг украинката Юлия Паратова. 

България има още двама представители днес във Фьорде. По-късно тази вечер при мъжете в кат. 62 кг, също в група А ще се състезават Владимир Урумов и Стилян Гроздев. Утре, вторник, България няма участие при жените, но при мъжете в кат. 69 кг група А на подиума в 20:25 часа българско време ще излязат Диан Минчев и Златко Минчев.