Майката на най-едрото момче в света Джамбулат Хатохов – Нели, сподели в разтърсващ разказ какво е причинило смъртта на нейния син, който почина на едва 21 години в края на декември миналата година.

Джамбулат Хатохов е първият борец по сумо в Кабардино-Балкария, част от територията на Русия. През 2003 година момчето влезе в Книгата на рекордите на Гинес като най-голямото дете в света. На три години той тежи 40 кг, а теглото му в първи клас е било 115 кг. На 17 години Хатохов достига тегло 230 кг и започва да мисли за отслабване, но на 21-годишна възраст Джамбулат умира внезапно. И сега майка му - акушерката Нели Хатохова, реши да разкаже какво предшествало смъртта на нейния син.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Джамбулатик беше два пъти в Япония за състезания. Японците го призоваха да се премести при тях и да играе за тях. Там наистина му хареса, но аз не го пуснах.  Казах му: "Това е нашата родина, къде ще ходим?" И ако беше заминал за Япония, сега щеше да е жив“, споделя Нели Хатохова пред руските медии.

Акушерката подчертава, че синът ѝ искал да отслабне и да намери себе си. И той успял в първата стъпка: Джамбулат загубил няколко десетки килограма. Очаквала го обаче беда. Според жената той приемал стероид, предписан от лекар и това го убило.

„Беше на диети, по-специално на протеини. Беше в третата година в университета и искаше да има приятелка, както останалите. Отслабна с цели 70 кг. Той стана толкова красив и беше съсипан от "Тестенол-250", който лекарят му предписа. Възможно ли е ма млад човек да се даде "Тестенол"?! През последната седмица от живота си момчето ми се поду като балон и умря. Казвам го само, за да предупредя другите да не употребяват това лекарство“, допълва Нели Хатохова.

„Роден съм през 1999 година в Терек, Кабардино-Балкария, с ръст около 50 см и около 3 кг. Нищо не предвещаваше, че ми предстои да стана едно от най-едрите деца в света“, разказва самият Джамбулат Хатохов за себе си, а в един от последните си постове в „Инстаграм“ споделя, че е необходимо да действаме в живота, а не да чакаме идеалния момент. "Началото на всичко може да бъде само едно - вашата първа стъпка, един час болка, придаващ величие през целия живот", написа Джамбулат преди смъртта си в края на миналата година.