Анна Магнусон от Швеция спечели спринта на 7.5 километра от Световната купа по биатлон във френския зимен център Анеси, а българката Милена Тодорова се нареди 12-а и записа най-доброто си класиране от началото на сезона.

27-годишната Магнусон повали всичките десет мишени и измина трасето за 21:04.7 минути, за да стигне до първи успех в кариерата си за Световната купа. Втора на 12.8 секунди остана сънародничката й Лин Персон, а трета на 15.2 се нареди германката Денизе Херман-Вик. Двете допуснаха по една грешка в стрелбата.

Милена Тодорова направи най-силното си състезание от началото на сезона и завърши на 12-а позиция. Тя стреля без грешка и остана на 48.5 секунди зад победителката.

Тодорова излезе 17-а след втората стрелба, но направи силно бягане по последната обиколка и се изкачи с още пет позиции в подреждането.

Мария Здравкова остана 89-а с три пропуснати мишени и пасив от 5:08.5 минути, а Даниела Кадева е последна (95-а) с четири грешки и изоставане от 6:04.1 минути.

В генералното подреждане за Световната купа след шест старта води французойката Жюлия Симон с 336 точки, която днес остана 15-а с две грешки. След нея са Денизе Херман с 300, Лиза Витоци от Италия с 282 точки и други. Тодорова единствена от българките има актив. Тя е 36-а с 47 точки.

Утре в Анеси предстои преследване за мъже и за жени.