Около 1,5 милиона лева ще струва ремонтът на зала “Раковски”, която е национален център по спортна гимнастика”, съобщи на пресконференция президентът на федерацията Йордан Йовчев. "Ремонтът започна през май и се очаква да завърши след девет месеца. Освен гимнастическата зала, ще бъде обновена и хотелската част", заяви Йовчев. От думите му стана ясно, че ще бъде подписан анекс към договора за закупуване на нови и модерни уреди. 

Александър Батинков и Мая Христова, които ще вземат участие в международен турнир по двойки в Люксембург. От 13 до 17 юни в зала “Христо Ботев” ще се състои държавното първенство за всички възрасти, като мъжете и жените са в последните два дни (16 и 17 юни). В шампионата ще вземе участие Филип Янев, който веднага след това ще претърпи операция на коляното. По този начин Янев ще бъде извън строя за дълъг период от време и не се знае дали ще продължи след това.

От 29 юни във Варна започва усилена подготовка за Световното индивидуално първенство, което е през октомври в Лондон. Надеждата на българската гимнастика - Еди Пенев е приет в университета в Станфорд, където ще учи архитектура. В края на юни той ще дойде у нас, за да се подготвя известно време с отбора./БЛИЦ