Сагата със Симеон Щерев и Станка Златева взе да придобива привкус на сапунена опера, но вече за всички е ясно накъде духа вятърът. Треньор №1 на България за 2010 и 2011 г. и неговата възпитаничка, които вървят в пакет, сгъват дрехите си за дълго отсъствие от родината. Двамата почти сигурно ще пристанат на Азербайджан, а от наша страна вече не може нищо да се направи по въпроса. Симо Щерев е оплел кошницата си в Баку, макар че не е сложил подпис под договора си с азерите. Той обаче бави умишлено поставянето на парафа, тъй като иска да се увери, че всичко ще бъде наред и с неговото златно момиче от сливенското село Крушаре. Наставникът накарал ръководството на азерската федерация да удължи срока на финализиране на сделката заради парламентарните избори у нас.
Както е известно, нашата Станка скочи надолу с главата в политиката, като бе вписана в листата на ГЕРБ за общински съветник в родния си край. Тя обаче така и не попадна сред избраните, въпреки че в Сливен партията отново пожъна успех, както се очакваше. Изведнъж Златева се почувствала употребена и използвана. Изпаднала в нова депресия. И ето че сега бате Симо пак ще я спасява. Сумите, които се споменават като причина тандемът Щерев – Златева да се изнесе окончателно към Баку, са нечовешки за родната ни действителност.
Ситуацията със Станка Златева била адски деликатна. Щерев посъветвал любимката си да не бърза да заминава, като казал, че това може да стане и дори след световното първенство през есента. При всички случаи Златева трябва да изтърпи едногодишно наказание от Международната централа, преди да получи разрешение за смяна на страната, чийто герб иска да стои занапред на трикото й.
ЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ПОДРОБНОСТИ В НАЙ-НОВИЯ БРОЙ НА “ШОУ”