Рекордьорката на България в маратона Милица Мирчева и параолимпийският вицешампион Християн Стоянов са големите победители в международния крос в Кюстендил.

Стоянов измина 10-километровата дистанция за 29:46 минути. Втори завърши Стоян Владков с 30:19 минути, а трети - Исмаил Сенанджи с 30:42 минути.

При жените Мирчева пресече първа финала - 33:02 минути, следвана от Маринела Нинева (33:17 минути), а трета - Девора Аврамова (34:01 минути). За Милица състезанието в Кюстендил беше генерална репетиция преди заминаването за САЩ. На 17 април класната ни атлетка ще участва в маратона на Бостън, където ще се стреми да спечели квота за Олимпиадата в Париж. 

Организатори на страхотното събитие в Кюстендил, в което се включиха и много таланти на леката атлетика, бяха Цветелина Кирилова - национален рекордьор на 1000 метра в зала и полуфиналистка на 400 метра с препятствия на олимпийски игри и световно първенство, и общината в Кюстендил.

Кметът Петър Паунов и председателят на ОБС Иван Андонов дадоха старта на спортния празник. Около 200 деца се включиха в 1000-метровия пробег. Организаторите се бяха подготвили перфектно с богата програма, както и със солиден награден фонд от близо 10 000 лева, които бяха раздадени на призьорите в различните категории.

Резултатите!