Министърът на спорта Красен Кралев присъства на откриването на ремонтираната зала "София“. Реконструкцията на залата е на обща стойност 1 810 439,18 лв. Тя разполага с общо 560 седящи места, от които 36 са обособени във ВИП зона. За целогодишната й поддръжка ще са необходими близо 35% по-малко разходи.

Залата ще се използва за тренировки по утвърден график основно от федерациите по тенис, бадминтон, бокс, художествена гимнастика и фехтовка. Съоръжението е подходящо и за всички бойни спортове.

„Абсолютно всичко по залата е подменено. Оставени са само носещите конструкции. Вътре има изграден фитнес, помещение за хранене, два тенис корта, които са с настилка отговарящи за стандартите на АТП. Залата е с капацитет от 560 до 600 зрители“, коментира Кралев.

"Изключително съм горд от това постижение, което направи Национална спортна база със собствен ресурс да реконструира залата."

"Тази програма за реконструиране на съществуващите зали ще продължи. До момента сме направили реконструкция на залата за борба в Русе, на тази за волейбол в Добрич, във Варна в зала до стадион „Тича“. Ангажиментът ни не е само да строим нови зали, но и да реконструираме съществуващите.“

„Тази дейност, която е започната още от първия кабинет на г-н Борисов, продължава и във втория. Реконструкцията на зала „Фестивална“ върви в пълна сила и до 3-4 месеца се надявам да се срещнем и там“, каза още Красен Кралев.