Каква беше изминалата спортна година за България и какви са перспективите и предизвикателства за догодина коментира спортният министър Красен Кралев в предаването "Още от деня" по БНТ.

Кралев определи изминалата 2018 г. като изключително успешна за българския спорт, като подчерта че родните атлети са постигнали уникално представяне на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. Кралев отличи имената на спортисти като Александра Начева, Адриан Андреев в тениса и др. Изключително доволен съм, това беше една от най-успешните години за дълъг период от време. Точно по Коледа направихме много важна стъпка за изграждането на нова зала на стадион "Раковски", която ще бъде свързана с тази, в която протичат тренировките сега, каза Кралев.

Той коментира още, че България се е отличила с отлично организирани домакинства на три световни първенства. Повече от месец в целия свят се говореше за България с добро, имаше огромен интерес от чуждестранни медии и фенове, каза министърът на спорта. Според министъра, бихме могли да се справим с организацията на Олимпиада, съвместно с балканските ни съседи Гърция, Сърбия и Румъния. Наясно сме, че ще бъде много трудно, че много средства ще са нужни за финансиране.

Но това е един силен политически анонс, че балканските държави са готови да намерят общ език и да постигнат заедно организацията на едно такова голямо спортно събитие, коментира Кралев. Правят се работни срещи, анализи, имаме още време докато се вземе окончателно решение, допълни министърът. В края на разговора Кралев заяви категорично, че е оптимист за предстоящата година, в която ще станат ясни българските надежди за предстоящите световни първенства и Олимпийски игри