Евгения Раданова официално стана министър на спорта. Трикратната медалистка в шортрека от Олимпийски игри прие символично властта от Марияна Гергиева с ръкостискане пред новия си кабинет, където вече стои табелка с нейното име. Цялата церемония продължи точно 2 минути и 20 секунди.

"Съвети не давам", отсече досегашната ръководителка на спорта.

„Радвам се, че присъствате на предаването на властта в Министерството на младежта и спорта в ръцете на шампионката Евгения Раданова. За мен беше удоволствие да й пожелая успех. От сърце й пожелах също така да изпита личностно удовлетворение от това, което ще постигне за времето, в което на този пост. Пред нея възможността е по-голяма, защото времето е лимитирано, но тя е шампионка и сигурно ще успее да постигне своето удовлетворение. Съвети не давам, аз просто й пожелавам успех и й казах, че трябва да продължи да работи в полза на спорта. Спортистите заслужават много всеотдайна работа и много доблест“, каза Георгиева.

„Вече разменихме няколко думи с професор Мариана Георгиев и сега ни предстои нова възможност да си кажем още от основните неща, които влизат в задълженията на министъра на спорта. Имахме възможност да си кажем какви са основните неща, които е свършил предишния министър, а сегашният ще провери дали всичко това е така“, сподели от своя страна Евгения Раданова.