ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Руският спорен министър Олег Матицин обяви, че организирането на алтернативни олимпийски игри през 2024 г. върви по план и за организацията на събитието няма нужда от одобрението на международните федерации.

Очакванията са участие да вземат страните членки на организацията БРИКС – Бразилия, Русия, Индия, Китай и ЮАР. Затова и спортното събитие неофициално се нарича Игрите на БРИКС. Не е изключено да се включат спортисти от Беларус, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан и Узбекистан.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

„Работим по заповедта на президента Владимир Путин за засилване на суверенитета на спорта. В тази връзка подготвяме организацията на Игрите на БРИКС с помощта на република Татарстан. Въобще нямаме нужда от одобрението на международните спортни федерации, за да проведем това многонационално спортно състезание“, заяви Матицин.

„Работата по организацията на Игрите на БРИКС в град Казан под егидата на Владимир Путин вече е разгърната. Домакинството на спортното събитие ще бъде част от руското председателство на БРИКС през 2024 г. Това е наша инициатива и имаме правото да направим събитието отворено, за да може да се включат и други държави“, допълни руският спортен министър.

Както е известно, на спортистите от Русия и Беларус е забранено да участват на международни спортни събития под националното си знаме. Освен това за допускането им до подобни прояви, те трябва да отговарят на много сериозни изисквания. На олимпийските игри в Париж през 2024 г. руснаци и беларуси ще участват като независими спортисти.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!