Министърът на младежта и спорта Радостин Василев гостува в предаването „ЕвроДикоФ“ и категорично обяви, че първият министър, който ще влезе в затвора е бивш министър на спорта. Той направи и разкрития за назначения на любовници, партийни другари в спортното ведомство. Василев не подмина и темите за стадиона на ЦСКА. Той отсече, че ако има правното основание, ще отнеме лиценза на БФС, въпреки че ще има тежки последствия за националния отбор, клубовете и футболистите.

„Първият министър, който ще влезе в затвора, е бивш спортен министър. Независимо от това, че сега няма прокуратура, неговото положение е неспасяемо. Аз знам какво правя и кой съм. Не съм анонимен пингвин, появил се в ММС без да знае защо е там. Аз съм един от най-неприятните на статуквото министри. Аз този мач го играя от 15 години с футбола и със спорта. Знам им маниерите. Този спортен министър ще бъде съвсем скоро арестуван“, отсече Радостин Василев.

„Бойко Борисов го арестуваха за 24 часа, но тук аз съм се заел да установя какво е направено. Всички партийни калинки на ГЕРБ при мен си заминават. В моето министерство са назначавани любовници, приятелски кръгове, партийни другари, всичко това го разчиствам. Нищо не може да ме отклони от пътя да се спазва закона. Има агресивни методи на атаки, натиск към мен от страна на определени хора. Даже са ми разлепили плакати из София, на които пише: „Убиецът на спорта“. Мачът е неравен за тях, защото ще го загубят. Няма шанс да продължи това, което е било. Тези хора, които финансират тези неща, не могат да се справят с мен. Не могат да се договорят с мен. И това ги кара да правят такива жалки опити. Нищо не може да ме уплаши и да ме отклони от това, което съм решил да направя.“

Winbet - победата е емоция! (18+)

“Арена армеец” е чудовищна глупост. Отоплението на малката зала не може да бъде автономно. Ако искаш да си пуснеш топлото там топлиш цялата “Арена Армеец”, защото никой не е помислил, че трябва да имат автономно отопление, охлаждане и вентилация. Това прави тока на “Арена Армеец” на година да е огромен. Сигурно милион на година. Тази зала няма достатъчен паркинг. Блокира се цялото “Цариградско шосе”, “4-ти километър” и става ад там, защото е спестено от паркинг. Сега правим проект за реконструкция на комплекс “Червено знаме”, който да има допълнителен буферен паркинг, за да поеме недостига на “Арена Армеец”. Правиш зала за 100 милиона. Тя няма хотелска част. Идва спортистът. Той трябва да си търси в София къде да спи. Навсякъде по света базата е свързана с хотелска част, за да е лесно за спортистите. Затова възстановяваме и хотела в комплекс “Червено знаме”, който ние ще изградим, ще бъде направен да обслужва и тази зала. Нещата трябва да се правят с мисъл. Още един пример, “Колодрума” е общинска зала. Правена е по модела на стадионите в Пловдив. Общинска зала с държавни пари. Аз обяснение нямам. Държавата трябва да разследва тези въпроси. Апотеоз на глупостта. Сега интересната тема е “Арена Бургас”. И тя е към 65 млн. лв. Преди три седмици смених ръководството на “Академика”. Новото ръководство, което е съставено от двама юристи и един финансист, е в пълен потрес, защото липсват документи, неясноти. Сега подаваме сигнал за тази зала, защото според нас по първи оценки там има някакви незаконосъобразни неща“, допълни министърът.

„Откакто съм министър на спорта, ме отвращават много неща. Отвращава ме това, че в ММС е имало злоупотреби. Че заслужили наши спортисти, част от които управляват федерации, приемат за даденост един държавeн ресурс да го харчат както сметнат за добре, а не както е целесъобразно. Отвращава ме това, че децата, които трябва да са в основата на масовия тренират в зали, които са разрушени. Отвращава ме, че родители, които нямат възможност, не могат да отглеждат спортисти. Отвращава ме, че залите и базите на ММС и свързаните дружества са завладeни от мутри. Мъча се да променям тези неща, което носи много негативи, много неприятели и по-малко приятели, но в крайна сметка такава е работата ни. Аз съм спортен министър за кратко, но винаги ще съм гражданин със самосъзнание.“

"Трябва да питате ЦСКА дали ще има нов стадион. От тях зависи строителството. През всички тези години аз съм бил привърженик на ЦСКА. Следял съм информации – нов проект, втори проект, пети проект. Аз съм бил юрист на ЦСКА и виждам, че няма никакви постъпления там. Нищо не се прави там. Едно общо и нефункциониращо дружество. Решенията в това дружество са само с абсолютно мнозинство. Тоест ако на някой не му харесва нещо, дружеството е блокирано. Взехме решение, ангажирахме и кантора. Когато притежаваме имот, който е нефункционален, но има някой, който иска да го изгради, ние сме готови да го предоставим. Те да предоставят инвестиционен план и проект, а ние като министерство ще извадим документите. Те обаче трябва да го изградят със собствени средства. Подписахме анекс към договора за наем, към който има краен срок те да представят инвестиционен план и проект. Ще спазим закона и се надявам те да си спазят ангажимента. Ще е жалко аз да правя усилия за облагородяване на имота, а те като инвеститор да не положат усилия", обяви Василев.

"Ако трябваше да изваждаме клубове заради финансовото им състояние, щяха да останат пет-шест клуба. Те отговарят на финансовия феърплей на УЕФА. За нашето първенство сме минимизирали изискванията до едно осветление, което не се знае докъде е изградено. 20 години сме много назад във футбола. Както се правеха компромиси за ЦСКА, така се правеха компромиси и за Левски. ЦСКА дълго време имаше подобни дългове към НАП като Левски. Затова не правя компромиси с никого. Не е много приятно, защото не си много харесван. Много левскари сега ме питат: Защо правиш стадиона на ЦСКА. Ама не го правя аз", заяви министърът на спорта.