Министърът на младежта и спорта Весела Лечева и заместник министър-председателят по обществения ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев направиха оглед на терена на стадион „Раковски“, на който се планира да бъде построена нова зала по художествена гимнастика. 

Тя ще е продължение на Национални спортни зали „Раковски“, които са собственост на Национална спортна база (НСБ). Теренът, на който може да се построи новото спортно съоръжение, в момента е собственост на МВР. 

В присъствието на президента на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева, Лечева и Демерджиев обсъдиха действията, които трябва да бъдат предприети в следващите месеци, за да стане проектът възможен. Министрите се ангажираха да ускорят работата в тясно взаимодействие между МВР, ММС и НСБ.  

Демерджиев и Лечева се запознаха с натоварения график на тренировки в зала „Раковски“, в която в момента се подготвят всичките ни национални отбори по художествена гимнастика. Те гарантираха, че след години отлагане, ще направят така, че златните момичета на България да имат нов дом за подготовка.