Мирела Демирева коментира представянео си във финала на висок скок по време на световното първенство по лека атлетика в Доха (Катар) и го определи като провал. Българката не успя да покаже най-доброто от себе си и се класира десета с преодолени 1.89 метра. Иначе най-добрият ѝ резултат през сезона е 1.97 метра.

„Не знам какво да кажа. Не че не ми се е случвало преди. Нещата не ми се случват винаги. Годината не беше лесна. Днес очевидно не бях най-добрата и не се справих нито физически, нито психически. Годината беше интересна научих много неща. Няма да хленча, няма да се оправдавам. Провалих се“, сподели Демирева след финала.

„Сигурна съм, че съм готова за 2 метра. Основното, на което аз разчитам е техниката. Технически не ми се получаваше скокът. Причината е , че прекалено много мислих. Това е състезание – летвата се слага и скачаш летвата. Но трябва да влезеш в детайли в техниката – това ми беше грешката, това ми беше грешката цяла година. Уча се. Грешките са си мои. Аз смятам за себе си, че съм се реализирала като спортист, но искам да отида отвъд тази точка“, добави българката.