Най-добрата българска гимнастичка Силвия Митева ще участва този уикенд на силния международен турнир в Каламата (Гърция) преди Световната купа, която е в София от 3 до 5 май.

Митева спечели бронзов медал на лента на Световната купа в Песаро в неделя. На Световната купа в Пемза (Русия), категория В на 28 и 29-и април делегат на ФИГ е президентът на НФХГ Мария Гигова. Там обаче няма да участват български гимнастички, както и ансамбълът.

На турнира "Дънди къп", който ще се състои успоредно със Световната купа, категория "А" в София, България ще бъде представена от четири гимнастички - Сара Стайкова, Румяна Георгиева, Биляна Проданова и Невяна Владинова, както и от държавния шампион при ансамблите от клуб "Левски".

На Световната купа в Корбей Есон (Франция) от 11 до 13 май ще участват Силвия Митева и Румяна Георгиева, а по покана българският ансамбъл ще играе демонстративно. В същото време след Световната купа в Киев (Украйна) старши треньорът на националния ансамбъл Илиана Раева реши да върне музиката от миналия сезон "Фантомът от операта" за новото съчетанието с ленти и обръчи. Утре ансамбълът ще бъде награден за отбор номер 1 на месец март.