Димчо Мицов спечели с рекорд четвъртото издание на атрактивното планинско бягане "Витоша - моята планина". Организатори са "Витоша ски" АД и Сдружение "Маратон", а бягането е част от календара на "София - Европейска столица на спорта 2018". По 16-километровото трасе от Боянско ханче до хижа "Алеко" Мицов финишира с резултат 1:15,15 часа. Той изпревари във финалните метри с 4 секунди миналогодишния шампион Шабан Мустафа, който до последно беше по петите му. 

Трети с 1:16,47 часа е друг голям ас в планинското бягане - легендата Кирил Николов - Дизела. 

Пълните резултати - ТУК!

 

ФИНАЛЪТ:
 

При жените първото място е за Мая Недялкова - 1:36,30 ч. Втора е Кристина Иванова - 1:39,13 ч. Трета е легендарната Милка Михайлова с 1:42,54 ч. 

На старт при мъжете и жените на 16 км застанаха 133-ма състезатели (Пълното класиране - ТУК!). В състезанието при децата на 3 км от хижа "Алеко" до Голи връх и обратно първи при момчетата е Константин Константинов с 13:15 мин. При момичетата победата е за Ивайла Константинова - 16,02 мин. На старт при най-малките застанаха 44 деца. 

Призьорите бяха наградени лично от главния организатор Радослав Пеев от "Витоша ски", Теодор Петков, кмет на район "Витоша" и Петър Панков от сдружение "Маратон". Стартът на "Витоша - моята планина" IV даде генералният секретар на БОК Белчо Горанов. Да подкрепят проявата на старта в Бояна дойдоха носителят на Световната купа в сноуборда Радослав Янков и Анатоли Илиев, организационен секретар на "София - Европейска столица на спорта 2018". Призьорите във всички възрастови групи си разделиха внушителния награден фонд от 6000 лева. Имаше и подаръци от спонсорите на проявата.

Повече от 60 от участниците получиха от атрактивния водещ Део награди в томболата, която беше разиграна след финала. 

"Радостен към, че отново съм част от това популярно състезание и да покажем на всички, че сме класа в организацията. Надявам се времето да е с нас и отново да стане страхотно състезание", каза на старта в Бояна Радослав Янков.  

Утре той и неговият треньор Георги Атанасов пътуват за Австрия, където до края на октомври ще проведе втория си лагер на сняг от подготовката за новия сезон и за Олимпиадата в Пьончанг 2018.