Министерство на младежта и спорта организира Нощ на спорта #BeActiveNight 2019, с която ще бъде закрита официално Европейската седмица на спорта #BeActive в София. 

На 28-ми септември (събота) между 18.00 и 21.00 часа в пространството пред Национален дворец на културата ще има демонстрации на екстремни спортове, маратон за скоростно изкачване на стълбите на НДК, спортно ориентиране, летене с балон и много други.

Официалното закриване на Европейската седмица на спорта ще бъде направено от заместник-министъра на младежта и спорта доц. д-р. Стоян Андонов. На събитието ще присъстват и част от посланиците на кампанията - гимнастикът Йордан Йовчев и паралимпиецът Денислав Коджабашев, както и плувецът Петър Стойчев, шампионът в джудото Ивайло Иванов и „златното момиче“ Ренета Камберова.

През 2019 г. мотото на кампанията е „Бъди активен, открий своя спорт, избери своя спортен клуб!“, а инициативите се провеждат в София и други градове в страната. Спортната седмица има за цел да подпомогне личностното развитие на младите хора и да насърчи избора им на спорт, с който да се занимават. 

#BeActive 2019 е част от инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. Национален координатор за България е ММС, съфинансиран по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.

Входът за Нощта на спорта #BeActiveNight 2019 е свободен!