Братът на футболната ни звезда Димитър Бербатов- Асен остава в ареста, а приятелката му Анна Папучарова, с която бе арестуван бе освободена. Това реши Окръжният съд в Благоевград след като мерките на задържаните преди три дни, съобщава "Труд". 

Двамата бяха заловени с дрога по време на акция на полицията.Пред съда Бербатов признал, че дрогата е негова и приятелката му няма нищо общо с наркотиците. Затова и младото момиче бе освободено.

Мярката се гледаше при закрити врата за медии и роднини. Извън залата останаха бащата на братята Бербатови, както и съпругата на Асен- Димитрина Бербатова. Тя неколкократно пъти държа висок тон на медиите с искане да не бъде снимана.

Бербатов и приятелката му са обвинени в пласиране на дрога.

Winbet - победата е емоция! (18+)

До арестите се стигна, след като в лек автомобил БМВ, ползван от 27-годишния благоевградчанин И. К.Б., е намерено и иззето около 1,70 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо положително на кокаин. Полицията разпитала наркомана и той предал дилъра от който купил дрогата.

Посочил лицето Асен Бербатов и казал,че сделката е станала в района на магазин Метро. Последва незабавно издирване на Бербатов.

Той е засечен да пътува в лек автомобил „Ауди“ с 28-годишната му приятелка Анна Папучарова. При извършената проверка на автомобила в Бербатов е открит около 1 грам кокаин, в дамска раница е намерен 2,4 грама канабис, а в джоб на дамска дреха – сумите от около 6700 лв., 75 евро и 10 паунда. Двамата са държали и кристално светлокафяво вещество с тегло 0,7 грама, на което предстои да бъде установено съдържанието.

На другия ден, 7 март, бе извършено претърсване в софийската квартира на Асен Бербатов, в която бяха намерени и иззети още около 5 грама канабис и електронна везна.

Преди няколко години Асен Бербатов бе осъден на една година и два месеца условно с 3-годишен изпитателен срок за разпространение на дрога. Той призна вината си и сключи споразумение с прокуратурата.