Над 150 изключително красиви и нагиздени дечица участваха в турнира по спортна аеробика “Бъдещи звезди“, съобщава www.sofia2018.bg. За трета поредна година състезанията са част от проекта „София – Европейска столица на спорта през 2018 г.", инициативата осигури подаръци за всеки от участниците.

И тренировъчната зала на „Арена Армеец“ се оказа тясна да побере многото състезатели, техните родители и зрителите. Малчуганите бяха представители на 7 клуба от цялата страна, за първи път се включиха с демонстрации и участници от родопското с. Кочен, имаше и други дебютанти, а най-малките бяха на 5-6 годишна възраст.

„Щастливи сме, че виждаме толкова много и засмени детски личица, желая успех и дано този турнир да е първа стъпка на бъдещите шампиони и спортни звезди. Благодаря и на екипа на София 2018 за това че подпомага тези така важни за младото поколение прояви. Така инициативата обхваща и най-малките, които все повече и повече се увличат от детската аеробика“, заяви в приветствието си към присъстващите легендарната атлетка Йорданка Благоева, вицепрезидент на Българския олимпийски комитет. С топли думи към участници, съдии и зрители в залата се обърна и Димитрина Къндева, президент на Съюза по аеробика в България, направена бе кратка равносметка на отиващата си година, която отново бе успешна с многото медали, трофеи и със световна титла отборно.

Освен купите и медалите, за децата бяха подготвени много награди, а „София - Европейска столица на спорта“ осигури два огромни коша с подаръци и играчки. Всеки от състезателите обаче преживя емоционално това състезание, като с участието си вече записа първата си своеобразна победа. Присъстващите станаха свидетели на много забавления и изненади, изпълнили деня с приятни мигове.