ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Сериозни притеснения са обзели френските власти и те подготвят издаване на заповед, с която армията да бъде мобилизирана. Това е свързано с националната сигурност по време на предстоящите през следващата година олимпийски игри в Париж.

Опасенията, че по време на Олимпиадата може да се случат редица терористични актове, свързани с военните конфликти по света и най-вече във връзка със ситуацията в Украйна. Властите се съмняват, че служителите на наетите частни охранителни фирми ще могат да се справят с подобни ситуации. Затова може да се стигне до използване на военните части.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Както е известно, наскоро Международният олимпийски комитет даде препоръки, при които спортисти от Русия и Беларус може да се завърнат в международните състезания и олимпийските квалификации. Украйна и редица държави по света се противопоставиха на това решение. Именно в тази връзка във Франция са се задействали, тъй като очакват да възникне напрежение при появата на руснаци и беларуси на Олимпиадата.

Именно притесненията за сигурността на участниците и зрителите на олимпийските игри са подтикнали френските власти да потърсят помощта на армията. Военните вече са предупредени, че във всеки един момент може да бъдат призовани по спешност да осигуряват безопасността по време на Париж 2024.

В тази връзка вече е започната подготовка за провеждане на мащабни учения относно подобна мисия на армейските поделения на територията на Франция и най-вече на столицата. Френската армия има 118 600 човека активен персонал и допълнителни 23 000 резервисти. Освен това военновъздушните сили и флота разполагат с още 77 000 военни.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и вTelegram
Присъединете се в канала ТУК