Огромен секс скандал разтърси спорта след разкритията на бившия германски състезател по скокове във вода Ян Хемпел, който е олимпийски вицешампион от Атланта '96.

Той заяви документален филм на телевизия ARD, че е бил малтретиран сексуално от своя треньор в продължение на няколко години, като последният е бил освободен от поста си, но не заради сексуално посегателството.

"Той никога не пропускаше момент да даде свобода на желанията и нуждите си”, каза 50-годишният Хемпел и добави, че издевателствата са се случили в периода 1982-1996 година.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Хемпел призна, че за първи път преди Игрите през 1996 година е алармирал за извращенията на тогавашния национален треньор. След това Лангер е отстранен, като версията тогава е, че е освободен заради предполагаемо агентурно минало в ЩАЗИ.

“Всички мълчаха до днес. За федерацията бяха важни единствено медалите и успехите, всичко останало бе на заден план”, добавя той.

Хемпел също подчерта, че Лангер го е малтретирал в тоалетната на стадиона преди олимпийския финал по скокове във вода през 1992 година в Барселона.

“Забелязвам, че все повече и повече тези спомени изчезват от съзнанието ми. Сега все още мога да си спомня нещата. Не знам колко още ще е така”, допълва някогашният състезател.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК