27-годишен мъртвопиян мъж е бил арестуван във френския град Нанси, след като изнасилил млада жена на един от градските площади. Виновникът е познат в града, тъй като е титулярен вратар на местния отбор Нанси, играещ във френската втора дивизия.

В неделя рано сутринта Батист Валет срещнал 18-годишно момиче и нейна приятелка в една от дискотеките в града. Докато другата жена си говорела с други посетители, вратарят извел тийнейджърката навън и започнал да я целува. Това станало със съгласието на момичето, но след това той насилствено извършил сексуален акт с нея.

Инцидентът е станал на един от градските площади в 2:00 часа през нощта. След това 18-годишната се обадила на свой приятел и споделила, че е изнасилена. Той от своя страна повикал полицията.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Валет бил арестуван, но заради силното си алкохолно опиянение не е успял да даде показания. След като изтрезнял, вратарят извикал адвокатка от Париж. В нейно присъствие и пред своята съпруга той признал, че е имал сексуални отношения с младата жена, но това било по взаимно съгласие.

Жертвата и нейната приятелка са съобщили в своите показания, че не са знаели кой е мъжът. Батист Валет не се е представил като футболист, а като финансист. Футболистът е бил освободен под гаранция. Футболният клуб Нанси излезе с официално съобщение, в което изразява вярата си във френската правосъдна система и ще съдейства на разследващите органи.

Батист Валет е роден на 1 септември 1992 г. От това лято е част от Нанси, а преди това в продължение на две години е част от Ним. Между 2015 и 2017 г. играч на белгийския Екселсиор Виртон. Валет е бивш френски национал по плажен футбол и с представителния тим на „петлите“ участва на Европейската лига по плажен футбол през 2013 г.