Роденият в Русе Александър Георгиев получи пет гола при домакинската загуба на Колорадо Авъланч с 2:5 от Питсбърг Пингуинс. Така беше сложен край на серията на шампионите на НХЛ от шест поредни победи.

Въпреки получените пет гола, Георгиев се представи изключително силно и направи 40 спасявания, което е 90,9% от всички удари към вратата му. Джеф Картър, който не се беше разписвал от 26 февруари, наниза два гола за успеха на Питсбърг.

Джейк Генцъл и Браян Ръст се отличиха с по едно попадение и една асистенция за „пингвините“. Капитанът Сидни Кросби също се разписа, а Тристан Джари отрази 28 удара (93,3%).

Джей Ти Комфър приключи мача с гол и асистенция за Колорадо. Девън Тейвс също вкара. Въпреки загубата Авъланч остана на трето място в Центрланата Дивизия, на две точки зад Далас Старс и Минесота Уайлд. Питсбърг пък отново влезе в зоната за участие в плейофите на Източната Конференция, изпреварвайки с една точка Флорида Пантърс.

В другия мач за деня Едмънтъл Ойлърс победи Аризона Койотис с 4:3. Капитанът Конър Макдейвид и Раян Нъджънт-Хопкинс вкараха по два гола за успеха, а Леон Драйзайтъл блесна с четири асистенции. Вратарят Стюърт Скинър направи 14 спасявания (82,4%).

Клейтър Келър се разписа два пъти за „койотите“, а Джанис Джером Музър също беше точен. Ник Шмалц завърши с две голови подавания. Конър Инграм отрази 27 удара (87,1%).