Световната шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика Цветелина Стоянова е направила опит за самоубийство, разкри по-рано БЛИЦ, след което от МВР потвърдиха това пред bTV.

21-годишната Цвети скочи от шестия етаж в блока си в „Надежда”. Тя бе приета по спешност в Пирогов в шокова зала и по-късно претърпя двучасова операция. Стоянова е с множество наранявания на вътрешните органи и с кръвоизлив, който е овладян по време на хирургическата интервенция. След операционна зала националката е настанена в реанимация, с опасност за живота. Следващите 24 часа остават критични за живота й.

До 21 часа никой от ръководството на федерацията по художествена гимнастика – Илиана Раева в качеството си на президент на централата, Ина Ананиева – селекционер на ансамбъла и Татяна Янчева – психолог на държавния ни тим, не коментират трагичния инцидент с една от най-добрите ни състезателки.

Рано тази сутрин ансамбълът отпътува за участие на европейското първенство в Израел, което започва в петък. На летището Ина Ананиева оправда наложителната смяна на Цветелина Стоянова с резервата Любомира Казанова със здравословен проблем.