Димитър Маринов спечели дългата дистанция (30 километра) в първото издание на състезанието по планинско бягане "Челопеч трейл", а 12-годишната Памела Ени също записа победа. 

Над 100 професионални бегачи и любители от цялата страна се включиха в напреварата, която се проведе на 19 юли със старт/финал на площада в златното село на България. Именно в този район е най-голямото находище на злато у нас. 

Състезателите не само премериха сили помежду си по трудното трасе из Стара планина, а и се наслаждаваха на прекрасните гледки, които им се откриваха по пътя. Организатор на "Челопеч трейл" беше планинският бегач Ахмед Ахмед, който е в националния отбор на България по скайрънинг. Помагаше му Димитър Димитров - треньорът на "Жулистан", община Челопеч и други партньори и доброволци. Участниците останаха много доволни от отличната организация, а за всеки финиширал имаше медал за спомен.

Топ 3 в 30-километровата дистанция след Димитър Маринов допълниха Ивайло Каменаров и Стефан Иванов. При жените победата завоюва Симона Райчева, следвана от Нели Анастасова и Кристина Анчева. Считаната за фаворит местна лекоатлетка Радостина Балова имаше малшанса да се загуби и да пробяга повече километри, финиширайки четвърта. 

Първи в 13-те километра завърши известният лекоатлет от Добрич Йордан Петров, следван от Ивайло Вълев и Мартин Аргиров. При жените победата е за Надежда Ангелова, а Топ 3 допълниха Елена Ранчева и Каролина Калибацева. В най-късото трасе (5 км) победата завоюва Павлин Тодоров, следван от Стоян Ганчев и Денислав Давидков. При жените първа стана Памела Ени на 12 години, следвана от Стоянка Балова и Деница Динева. 

Класиранията в трите дистанции - ТУК!

Снимки KrisoKphotography - ТУК!

Победителят Димитър Маринов: