Повече от 1000 бяха участниците и в четвъртото издание на голямото благотворително бягане "Run2Gether Bulgaria" - "Тичай да помогне". Стартът и финалът бяха на лекоатлетическата писта в Националния стадион "Васил Левски", където от ранни зори в неделя започнаха да се събират големи сърца, желаещи да помагат на хора с различни възможности.  

Вълнуващото 5-километрово бягане премина из алеите в Борисовата градина. За всички имаше специални медали, както и множество награди.

Целта на събитието е да подпомогне хората с различни възможности. На него хора с големи сърца и хора със специфични потребности бягат заедно към една обща цел, а именно да надскочат себе си и да пресекат финала заедно. 

Бягането има за цел да популяризира спорта за всички и да се даде гласност, че равенството значи повече. 

Средствата от такса-участие ще се използват за организиране на регулярни безплатни адаптирани обучения за хора с различни възможности в JAMBA хъб на възможностите. Обученията са с цел усъвършенстване на професионалните качества на кандидатите за работа и устойчивото им включване в пазара на труда. Това става възможно благодарение на изминалите три издания на "Run2Gether България", на Столична община, Район „Лозенец”, на голяма бизнес организация, както и благодарение на подкрепата от още четири международни компании - с тяхна помощ се създаде Адаптиран кариерен хъб на общински имот от 224 кв. метра в квартал Лозенец, който отваря врати до броени дни.

Преди старта участниците в "Тичай да помогнеш" бяха поздравени от Анатоли Илиев, общински съветник и зам.-председател на Фондация „София – европейска столица на спорта", която неизменно подкрепя инициативата, организирана от JAMBA начело с Йоана Колева и Ива Цолова. 

Преди да тръгнат по 5-километровото трасе бегачите изгледаха демонстративния баскетбол с инвалидни колички и се възхитиха от уменията на представителите на отбора София-Балкан, на които тази седмица им предстои домакинство на международен турнир. 

Загрявката проведоха капитанът на adidas Runners Sofia Надя Младенова и Биляна Йотовска. 

Сред потеглилите по маршрута из алеите в Борисовата градина бяха още певицата Прея, кинозвездата Ивайло Захариев, златното момиче Михаела Маевска и много други популярни личности, а водещият Крис създаде неповторима атмосфера. 
 

 

Здравейте приятели! За поредна година имах честта да бъда част от това прекрасно събитие Run2Gether България! Емоцията и...

Публикувахте от DK photography в Понеделник, 20 септември 2021 г.