С голямо старание и усърдие неколцина столични треньори вече повече от 15 години устройват открит старт между софийските клубове, предшестващ основния спортен календар на БФЛА. Този път зала „Асикс Арена” гостоприемно прие повече от 200 атлети от София и провинцията, пишат колегите от BGathletic. От извънстоличните клубове уважиха състезанието и Румен Павлов с младите атлети от АК Павел Павлов-Враца, Красен Цонев от Лудогорец-Разград и най-добрият треньор в света в препятствените бягания за жени Георги Димитров със своите две момичета от Костенец. При мъжете се появиха и стайерите от Русе Кар Мото спорт Ахмед Ахмед и Александър Сръндев, и от Стратеш Ловеч Стефан Йорданов. От София участваха всички налични клубове – ЦСКА, Левски 2016, Надежда София, Локомотив Сф Никола Карапетров, Чендини, Юниверсал, Славия, Атлетик, Спортико. Главният двигател на всичко около състезанието и сега бе неуморният Димо Ников от ЦСКА, който комплектоваше на място сериите и организираще реда и точността на стартовете.

В спринта на 60 м при юношите под 20 години възпитаниците на Валя Демирева бяха над всички. А в препятствените бягания се откроиха двама. Ненавършилата още 16 години Изабел Соколова (треньор Ваня Колева) показа великолепните 8.5 на 60 м с преп. Макар да „задържа” леко на старта, Соколова показа прецизна техника над препятствията и възможностите й са доста по-големи. С качествата и физиката си Изабела впечатли дори и вездесъщия Георги Димитров! При юношите левскарят Кристиан Патъров (треньор Румяна Ценова) явно е преживял премеждията от миналата година (когато при падане почти счупи ключицата си!) и сега „глътна” с леки резерви петте препятствия. 

Друг голям талант - Ивайло Иванов (с треньор Валя Демирева) победи на 60 м и на 200 м при юношите младша. Но в коронната си дисциплина – препятствията, не стартира щадейки се заради загадъчната и неотшумяваща болка в кръста. 

В програмата беше включено и бягането на 1000 метра и организаторите допуснаха и една серия за мъже. Медалистът от европървенствата по дуатлон и триатлон Александър Сръндев до последните метри води и именно там русенецът Ахмед Ахмед го настигна и надмина с едни гърди - 2:44.1 мин срещу 2:44.2 за Сръндев. Така Фараона от Русе се поздрави с победата, с която загря за предстоящия старт утре от трейл сериите - Голям Сечко Рън. По 6,5-километровото трасе над Бухово Ахмед влиза в пряк спор с Андрей Гридин и съотборника си от "Жулистан тийм" Александър Спасов.

Модернизираната зала "Асикс Арена" пък днес домакинства и на международния турнир по лека атлетика "Академик". Подробности - ТУК!