В продължение на една седмица – 06-12.02.2023 г., Grand Hotel Millennium в столицата стана арена на един от най-вълнуващите и запомнящи се покер турнири в България - Palms Royale Poker Series, организиран от Palms Royale Sofia. Наградният фонд и броят на участниците превърнаха надпреварата в най-голямото събитие в българската покер история до момента.

„Щастливи сме да обявим, че в трите стартови дни се състезаваха общо 352-ма души, които направиха 152 ри-ентрита. От тях 150 участника успяха да се класират за втория ден“, каза Руди Баков – изпълнителен директор на Palms Royale Sofia. 

Първият шампион в Palms Royale Poker Series стана Ангел Няголов, който освен с умелата си езда и прозвището на един от най-добрите български състезатели по конен спорт – прескачане на препятствия, доказа, че знанията му в покера също са на изключително ниво. След дълга и изтощителна битка Няголов триумфира с кристалния плакет, който бе гарниран с ненадмината до момента сума от 82 250 лева. Негови подгласници станаха Константин Зердев, заслужил 52 400 лева от наградния фонд и Данаил Балкански, който се задоволи с третото място и 35 950 лева.

Освен основната надпревара се проведоха и два странични турнира, както и супер сателит. В първия ден се състоя Side event # 1 Knockout, в който се записаха 201 участника, а наградния фонд достигна 40 200 лева. Петър Цветанов спечели първия трофей за седмицата, а с това и сумата от 11 700 лева.
Набраната инерция продължи във вторник със Super Satellite, за който бяха обявени 20 гарантирани места. С 143 входа бяха осигурени 32 билета за основното събитие.

Side event # 2 Omaha се проведе в неделния ден. В него се включиха 45 участника, които направиха 23 ри-ентрита, а наградният фонд достигна 13 600 лева. Тук победата бе за Никола Декало, който заслужи сумата от 4 490 лева!

„Амбицирани сме да продължим с провеждането на още покер турнири, като с радост обявяваме, че следващото издание на Palms Royale Poker Series ще се проведе през октомври и ще бъде с награден фонд от 500 000 лева“, уверено заяви Руди Баков. „Тук е мястото специлно да благодаря на служителите на Palms Royale Sofia и на целия екип за отличната организация, която бе потвърдена от всички участници“, допълни още той. 

За приповдигнатото настроение по време на 7-те дни от надпреварата се погрижиха STUDIO 54 Expose Team и трио TRINITY, Ралица Груева и Васил Хлебаров, Дарлин Родригес и балет Фламинго и Веси Попова. Уникално Belly dance show представиха Boryana dance, а точката на музикалните изпълнения бе дадена от танцова формация Free dance. 

„Очакваме ви през месец май на първия международен покер турнир в България, който ще организираме заедно с Battle of Malta“, сподели пред участниците Руди Баков часове след края на първия турнир Palms Royale Poker Series.