Българската федерация по бадминтон в лицето на председателя д-р Володя Златев и изпълнителния директор Антраник Касабян отличи министър Красен Кралев със специална награда за изключителен принос за развитието на бадминтона в страната и на международно ниво във връзка с успешно проведената Световна купа по бадминтон „Bulgaria Open ‘2020“ с подкрепата на Министерство на младежта и спорта.

България получи отлична оценка от Европейската конфедерация по бадминтон и световната централа, тъй като това бе една от малкото мащабни прояви останали в международния бадминтон календар. Радостното е, че в конкуренция на представители от двадесет държави безспорен успех за България бяха завоюваните четири златни медала – в лицето на сестри Стоеви при двойките, Линда Зечири при жени единично, Иван Русев и Даниел Николов при мъжките двойки и титлата при смесените двойки, заедно с вицешампионската титла на младата ни надежда Илиян Стойнов при мъжете. Това класиране ранкира допълнително нашите състезатели и ги поставя в позиции да атакуват квоти за предстоящите големи шампионати – ЕП и Олимипйски игри в продължаващия квалификационен цикъл.

На нарочната срещата бяха обсъдени успешното провеждане на целия вътрешен календар на федерацията и подготовката на състезателите за предстоящите големи първенства и олимпийски игри. Д-р Володя Златев подчерта важната роля на програмата инициирана от Министър Кралев: „Децата и бадминтона“, която вече три години успешно подпомага развитието на детско-юношеския спорт на национално ниво и привлича все повече спорта.