ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Русия получи неочакван удар по амбициите си да върне своите спортисти на световната сцена. Международният олимпийски комитет забрани руски и беларуски участници на Азиатските игри в Хангжоу (23 септември – 8 октомври).

През юли Олимпийският съвет на Азия гласува на конгреса си в Банкок за допускането на 500 състезатели от двете европейски държави.

МОК първоначално не беше против участието на руснаци и беларуси на Азиатските игри. Това стана ясно в края на миналата година. Сега обаче от Международния олимпийски комитет блокираха допускането на състезатели от Русия и Беларус, защитавайки решението си с технически причини.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Решението на МОК доведе до гневен коментар от страна на руския президент Владимир Путин, който той направи по време на изказването си пред Източния икономически форум във Владивосток.

„Международният спорт и олимпийското движение деградират. Те не изпълняват най-важните си функции. Тяхната цел не трябва да е поставянето на рекорди, а обединяването на хората. Изглежда се налага да се създават алтернативни движения. Това е обективен процес“, заяви Путин.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!