Липса на финансови средства спъва подготовката на един от най-добрите ни гимнастици. За това алармира треньорът на националния тим по спортна гимнастика Милко Танкушев, информира "Монитор".

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Става въпрос за Димитър Димитров, който е двукратен финалист на прескок на европейски първенства. В Глазгоу 2018 Димитров завърши 7-и, а същото постижение повтори и през декември в Мерсин, Турция. Той се подготвя в Благоевград и не може да бъде привлечен в София поради липса на средства.

"Искаме да го запазим за спорта. Той има потенциал на прескок и земя, но няма средства за финансиране на подготовката му в София", каза Танкушев.

Легендата и олимпийски вицешампион на висилка Красимир Дунев заяви, че в зала "Раковски" в София условията за подготовка са уникални, но в другите зали не е така. В Пловдив например има хубава зала, но в момента там температурата е 8 градуса.

Дунев отново призова за актуализиране на Наредбите на Министерството на спорта за премиите, тъй като младежите и девойките не получават финансови бонуси, а при тях конкуренцията е дори по-голяма. "Бюджетът на федерацията е същият от миналата година.

Надявам се на успехи на европейското първенство и на олимпийските игри от Дейвид Хъдълстоун, който има квота за Токио. Надявам се и на втора квота от Йордан Александров. Парите за клубовете са двойно по-големи тази година, което е похвално, защото има клубове, които изнемогват. Но на федерациите парите са същите", коментира Дунев.