Боряна Калейн остана на косъм от златния медал в многобоя на Световната купа в София, провеждаща се в зала "Арена Армеец". Две десети не достигнаха на грацията ни, за да триумфира. Калейн събра сбор от 98,250 точки. Първото място взе европейската шампионка Линой Ашрам. Израелката събра сбор от 98,450. 

Бронзовото отличие спечели Алина Харнаско от Беларус с 96,150 точки.

Калейн и Ашрам имаха еднакъв резултат след първия състезателен ден, но днес израелката я изпревари с малко. И двете допуснаха грешки в изпълненията си на бухалки и лента, но Линой Ашрам получи по-висока оценка на бухалки. Калейн бе оценена с 25,450 на бухалки и 21,450 на лента. Ашрам получи 25,750 на бухалки и 21,350 на лента.

 Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Другата българка в надпреварата Катрин Тасева завърши на пета позиция в многобоя със сбор от 92,500 точки.

Taзи вечер ще бъде определен кой ансамбъл ще триумфира в многобоя. Българките получиха рекордна оценка от 44,150 точки за композицията с пет топки. За момичетата на Весела Димитрова - Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова, предстои да представят съчетанието си с обръчи и бухалки. От сбора на оценките ще бъде определен шампионът при ансамблите. 

 

БОРЯНА КАЛЕЙН СЪС СРЕБЪРЕН МЕДАЛ В МНОГОБОЯ ОТ СВЕТОВНАТА КУПА ПО ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА SOFIA WORLD CUP, ШАМПИОН -...

Публикувахте от Българска федерация художествена гимнастика - Официална страница в Събота, 27 март 2021 г.

Боряна Калейн:

Катрин Тасева: