Волейболистката Ева Янева, която защитава цветовете на Кан, разказа за драматичната обстановка във Франция. Страната бележи сериозен ръст на заразените и починалите с коронавирус в последните дни. Франция стана петата държава в света, която премина прага от 1000 починали след Китай, Италия, Иран и Испания.  

"Не е приятно. Тежко и тъжно е, но се опитвам да го погледна от добрата страна и да го използвам в положителна насока. Вече десет дни сме под карантина. Положението е тежко, но не е като в Италия. Да, има паника сред хората, но всички са много солидарни. Всички разбират колко тежка е ситуацията, и че всички трябва да се отнесем много отговорно към това нещо", коментира Ева Янева пред "Спортал".

"В някои региони издъхват. Северна Франция изпраща болни към Германия и към южната част на Франция, защото има недостиг на болнични места", разказа бившата ни националка.

Ева Янева и целият отбор на Кан са затворени в резиденция. От 10 дни всички са под карантина. Не им е позволено да контактуват с външни лица и да излизат. "Правим упражнения, но не е същото като да си на игралното поле", разказа българката.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"От сутрин до вечер само за коронавируса се говори. На човек му става ясно колко сериозна е ситуацията. Хората се плашат", каза Янева.  

Според Ева във Франция са подценили ситуацията и затова се е стигнало до това положение - "Разказвам на всички, че в България веднага се взеха мерки, докато тук се забавиха. Една седмица преди да ни поставят под карантина се проведоха регионални избори. След това веднага се вдигна завесата и се обяви, че положението вече е много тежко. Тук определено мерките закъсняха". 

"Бъдете много внимателни. Положението е сериозно. Това не е нещо, което трябва да се подцени. Заложено е нашето здраве и това на близките ни. Стойте си по домовете и бъдете здрави и оптимистични", завърши 34-годишната Ева Янева, която в Кан е съотборничка с националката ни Петя Баракова.

Най-нови страшни данни за COVID-19 в Европа - превърна се в световна морга

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!

Ева Янева и Петя Баракова: