Световната шампионка на 200 метра едноместно кану от Милано 2015 Станилия Стаменова направи голям жест към един от младите ни таланти в кану-каяка - Димитър Петров. 

32-годишната състезателка обяви във Фейсбук, че дарява на Петров заплатата си, като целта е да го подкрепи и мотивира да остане да се състезава за родината си.

"В последно време много се спекулира с името ми и това, колко големи били капризите ми и как като състезател ме интересувала само заплатата. Драги, интересува ме ПОДГОТОВКАТА и нейната стойност, качество и резултатност!!!

В този ред на мисли обявявам публично, че искам да даря заплатата си от министерството на Димитър Петров, в периода до края на договора ми със същото. За да може това талантливо и упорито момче да продължи да тренира! А не да се откаже на крачка от успехите при мъжете. Тъй като България ще загуби още един талант от безхаберието на някои хора.

Единственото ми желание е да получа средствата полагащи ми се за подготовка, за да мога да се готвя за игрите в Токио!!!", написа Стаменова.