Тихомир Иванов беше изключително разочарован, че на второ поредно европейско първенство в зала остана в подножието на медалите в скока на височина. 24-годишният плевенчанин, който този сезон се завърна в сектора, лекувайки се дълго след операция, раздели четвъртата позиция на шампионата в Глазгоу с британеца Крис Бейкър - с по 222 сантиметра.
 
"На загряването скачах много добре. Разбегът ми беше супер. Обаче в състезанието не беше така. Опитите ми на 226 см бяха хубави, като тези на 228 см в квалификацията. В събота съжалявах, че не успях на 228 см, но ето сега се получи същата грешка на 226 см. Летя отгоре над летвата и имам минимален контакт с нея и тя пада. На 228 см в събота беше по същия начин", коментира разочарованият Тихомир Иванов, просълзявайки се и преглъщайки трудно болката. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Наложи се президентът на родната федерация по лека атлетика и първи вице на Европейската атлетика Добромир Карамаринов да успокоява разстроената ни звезда. Той изтъкна пред Тишо, че завръщането му в сектора след тежката контузия на Световното в Лондон е големият успех за него.

На финала в събота вечер Иванов се справи без грешка с 218 см и 222 см, но направи три неуспешни опита на 226 см. В квалификацията българинът преодоля 226 см от втори опит.

Плевенчанинът си подели четвъртото място в класирането с британеца Крис Бейкър. Златото спечели италианецът Джанмарко Тамбери, който преодоля 232 см.

Днес е последен ден на Евро 2019. В 14:20 часа Радослава Мавродиева излиза във финала на гюле. Състезанието ще бъде излъчено пряко по Евроспорт.   


* Getty Images/Guliver