Най-добрият ни плувец в момента Антъни Иванов направи скандално разкритие. Звездата обясни как треньора на националния ни отбор Кристиян Минковски е искал процент от премиите на състезателите, които се издържат с парите, които печелят от наградни фондове. 

21-годишният Иванов подкрепи уличените в употреба на допинг трима национали - Здравко Баблаков, Благой Панайотов и Светлозар Николов. Антъни изрази увереността си в тяхната невинност и категорично заяви, че повече няма да стъпи на лагер на националния отбор докато настоящото ръководство на плуването и треньорския щаб не подадат оставки. 

 1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Талантът от Велико Търново твърди, че не е изключено голяма част от плувците ни да потърсят реализация за друга държава.

"Заставам зад тях. Момчетата нямат вина. Те не са знаели какво има в тези чашки. Аз лично винаги съм ги изхвърлял в кошчето, когато са ми били давани на лагери. От 2018 година се готвя в САЩ и не ходя на лагери, но тези чашки са отдавна. Момчетата са се предоверили. Сега четем много и знаем доста за възстановяването. Разговарях с лекарката на моя отбор в САЩ за този препарат станозолол и тя изрази учудване, защото според нея той не помага за плуването. Те са там не да вдигат щанги все пак. Аз лично пия само витамини, защото мога да бъда проверяван от различни места. Давал съм поне 10 проби от кръв и урина. Честно казано, не знам как става манипулиране на допинг проби. Всеки път идват различни хора", разказа пред bTV от Щатите Антъни Иванов.

"Относно даването на процент от премиите - да, това нещо беше написано в групата. Аз не съм бил на този турнир в Бургас, но всички бяха възмутени. За мен това е абсурдно, защото има предвидени премии за състезателите и треньорите", разкри звездата. 

"След избухването на скандала разговарях с баща ми, който винаги е бил до мен. Ще участвам на европейското първенство прeз април. На лагер на националния отбор повече няма да стъпя, докато няма промяна в треньорския щаб. Целият треньорски щаб трябва да се оттегли. Няма да рискувам в олимпийската година в тялото ми да попадне нещо забранено. Ясно е, че ще има наказания за мен, ако не отида на лагер на националния отбор. Винаги са ни заплашвали с такива. Но е по-добре да се лиша от заплата 3-4 месеца, отколкото плувна кариера за 4 години", подчерта Антъни.

"Ако системата не се промени, смятам, че няма да съм единствения, който ще да потърси реализация в друга държава. Навсякъде другаде ръководството на съответната федерация вече щеше да е подало оставка. Засега не искам да се местя в България, в САЩ съм. Но искам да представям България. Дойдох в САЩ, за да имам конкуренция. Първите ми две години тук бяха трудни за мен, но сега вече трудът ми се отплаща. Засега не искам да се местя, искам да представям България", каза Антъни Иванов във включване от САЩ.