Българският национален отбор по бокс за жени със старши треньор Павел Сяров започна успешно участието си на европейското първенство, което се провежда в холандския град Ротердам. Четири наши състезателки се класираха на 1/4-финалите, а само една отпадна.

В категория до 51 килограма Стойка Петрова победи Олеся Гладкова (Русия) с 8:8 точки и съдийско решение и се класира напред, където ще се боксира за медал и място на почетната стълбичка с Валерия Калабрезе (Италия).

В категория до 57 килограма Светлана Каменова победи Сандра Щайнер (Швейцария) по точки - 12:7 точки. На 1/4-финалите Светлана Каменова ще кръстоса ръкавици с Лиса Уайтсайд (Англия).

В категория до 60 килограма Деница Елисеева се наложи по точки над Мира Потконен (Финландия) - 17:12 точки, и на 1/4-финалите ще се боксира с Олександра Синдоренко (Украйна).

В категория до 64 килограма Маргарита Чанева спечели две срещи, за да достигне до 1/4-финалите. При първото си излизане на ринга в Ротердам талантливата българска боксьорка Маргарита Чанева победи Николет Пап (Унгария) по точки - 23:9 точки, а на осминафиналите спечели срещу Свитлана Тертич (Украйна) по точки - 19:9 точки. На 1/4-финалите Чанева ще се боксира с Армине Синабян (Армения).

В категория до 75 килограма Десислава Лазарова загуби от Ноушка Фонтийн (Холандия) по точки - 6:16 точки, и вече е сред зрителите в Ротердам.