Деца спортисти, техните треньори и родителите им излизат на протест срещу заповедта за затваряне на спортните зали и прекратяването на тренировъчния процес за лица под 18 години.

"За един спортист е пагубно да не тренира в рамките на един месец. Това са деца, които са професионални състезатели, ходят по международни събития и всеки един ден извън залата е пагубен за тях", обясни треньорът на младите гимнастички Диана Младенова пред камерата на NOVA.

Тя посочи, че децата спазват всички мерки в залите, а дистанцията е достатъчна.

Десетки млади спортисти и треньорите им се събраха по обяд на площад "Народно събрание", за да изразят недоволството си от факта, че трябва да преустановят тренировки до 21 декември заради въведените ограничителни мерки. Те носеха купи и медали със себе си.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

БЛИЦ припомня какво гласи заповедта на здравния министър Костадин Ангелов относно спорта (мерките са в сила до 21 декември):
 
"Преустановяват се всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица до 18-годишна възраст, с изключение на международните спортни състезания, които са започнали към датата на влизане в сила на тази заповед. 

Всички спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица над 18-годишна възраст и международните спортни състезания за лица до 18-годишна възраст се провеждат без публика.

Преустановяват се посещенията на фитнес центровете и залите за групови занимания към тях".