Българската федерация по футбол на маса и клуб Storm Riders проведоха седмият международен турнир от по-висок ранг в София.

Взеха участие над 60 състезатели от България и Румъния. В основните категории по единици и двойки на първо място се класираха българските национални състезатели, които надвиха румънските си съперници след оспорвана и равностойна игра. Така шампиони по единици и двойки станаха Николай Николов и съответно Юлиан Атанасов и Никола Тачев. При жените първа стана Екатерина Лазарова, която зае начелна позиция и в категорията по двойки с партньорката си Благовеста Герова. При младежите пръв се класира младата надежда на България – Станислав Георгиев, който безапелационно отстрани противниците си на финала по единици и двойки с партньора си Ивайло Асенов.

Освен официалните категории се проведоха и забавни турнири, в които взеха участие аматьори и младежи. Атракцията за петъчните турнири бе специално организирания турнир от тип “Pro-Am”, в който на случаен принцип се сформираха двойки, в които единият от участниците е задължително аматьор, а другият – лицензиран състезател към клуб на Българската федерация по футбол на маса. Там първи се класираха българският национал Иван Петров с партньора му Пламен Баралиев.