Половината от българските щангисти, които се състезават за Азербайджан, са готови на бунт. Величко Чолаков, Иван Стоицов и Румяна Петкова споделили със свои близки, че планират да се прибират в България и повече да не се връщат в Баку. Причината - намаляване на заплатите и влошаване на условията за тренировки и живеене.

Тримата се очакват на 5 май у нас, а дали ще се завърнат при азерите зависи от очакваната среща с президента на местната федерация по вдигане на тежести Джангир Аскеров. Те искали лично на него да обяснят какви са им претенциите.

Според неофициална информация заплатите на нашите досега били 700 евро, но вече щели да получават по 500. Тези пари обаче устройвали други две от българките в отбора - Силвия Ангелова и Пламена Любенова, които не планирали бягство.

Извън класацията е Валентин Христов, който се готви по индивидуален план със своя треньор Златан Ванев. За него се знае, че заплатата му е по-висока и той самият вижда бъдещето си в Баку. Христов участва на европейското в Казан (Русия), като спечели първото място в кат. 56 кг, но бе дисквалифициран за липса на разрешение да представлява Азербайджан.