Националният ни отбор по хокей на лед допусна загуба с 3:4 (0:1, 2:1, 1:2) от домакините от Исландия във втория си мач от втория кръг на квалификациите за олимпийските игри в Милано и Кортина д`Ампецо през 2026 година.

Българите, които отстъпиха с 0:21 на Естония в първата си среща, се разминаха на косъм с успеха в Рейкявик, след като по-малко от две минути преди края на срещата водеха с 3:2 в резултата. 

Исландците поведоха в началото на мача с гол на Андри Микаелсон, но два точни изстрела на Марио Атанасов в първите девет минути на втората третина позволиха на българския тим да осъществи обрат.

С гол 26 секунди преди края на втората част на Кари Арнарсон Исландия изравни за 2:2.

Драмата обаче предстоеше в последната третина. В нея България поведе с 3:2 с гол на Константин Диков 12 минути преди края и в продължение на десет минути "трикольорите" задържаха аванса си. Исландия обаче натисна в края и минута и 26 секунди преди изтичане на редовното време Уни Блондал вкара за 3:3. Голът свали настроението в българския отбор и той допусна още един - 17 секунди преди края, който бе дело на Унар Рунарсон.

За Исландия победата е втора, колкото има и Естония, който надигра с 9:2 Република Южна Африка в другия мач. В последната си среща от олимпийската квалификация в неделя България играе с представителя на африканския континент.

За следващия етап на квалификациите се класира само победителят от групата.