Новите златни момичета на българската художествена гимнастика стъпиха на световния връх снощи, доставяйки радост на българския народ. Грациите от ансамбъла на Ина Ананиева станаха абсолютни шампионки в Измир, а БЛИЦ ви предоставя възможност да се насладите на изпълнението на чаровните ни гимнастички, както и да изгледате награждаването им. Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Цветелина Стоянова и Христиана Тодорова изиграха впечатляващо съчетанията си с топки и ленти (17,316 т.) и бухалки (17,133 т.) и се окичиха със златните медали в многобоя (34,449 т.), оставяйки след себе си Италия, Беларус и Русия.

Успехът е наистина грандиозен за българската художествена гимнастика, която се завръща на върха при ансамблите след 18 години чакане. За последно нашите момичета триумфират в Будапеща през 1996-а.

Треньорът на златните момичета Ина Ананиева обяснимо беше много развълнувана след бляскавия миг. Тя каза, че не може да повярва, че нейните възпитанички спечелиха златото.

"Всички ние все още не можем да повярваме какво сме постигнали. Това е страхотен завършек на цялата година, която беше много  успешна за нас. Това е върхът", каза Ина Ананиева.

"Бях спокойна преди Световното, защото знаех, че момичетата са подготвени. Работихме най-вече в психологически план, защото за да станеш шампион, трябва да си психически стабилен. За да си шампион трябва да си различен – композиции, костюми, музика, всичко... Второто съчетание на топки и на ленти ни донесе победата, според мен. Това е любимото ми съчетание", добави щастливата Ина Ананиева.